• Orsi

Na ezt még a múlt héten se hittem volna!


Vannak olyan igazodási pontok az életben, amikről hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy örökké úgy maradnak. Elődeink még szentül hitték, hogy a Föld ̶b̶a̶n̶á̶n̶ ̶a̶l̶a̶k̶ú̶ lapos, aztán tessék. Valahogy így van ez a mobiltelefonos fényképezéssel is.

Kedden este villámcsapásként ért a felismerés, hogy szerdán karácsonyi ételeket fogunk fotózni! Hogy miket??? De hát most volt karácsony és alig értünk haza a nyaralásból is, úgyhogy ez teljesen kizárt. Tuti, hogy elromlott naptár. Amúgy se tudom, hol vannak a karácsonyi díszek, és különben is honnan szedjek most fenyőágat?

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a kapkodás, díszkutatás és egyéb váratlan események miatt elmentem a fotózásra 2 fényképezőgéppel és 1 azaz egy darab memóriakártyával. Bravó Orsolya!

Kollégáim hirtelen a semmiből kerítettek 5 különböző kártyát, de valamiért egyik se volt jó, így egyetlen lehetőség maradt: mi lenne, ha telefonnal fotóznék?

Kissé bizonytalanul néztem a főszerkesztőnkre, hogy mit szól e remek ötlethez. Nyomtatott újságba mobillal ételt fotózni.

Uhh.

Végigvettük a lehetőségeket:

- Végülis van egy jó telefonom (dejó döntés volt a Huawei!)

- Nem címlapot akarok fotózni a telóval, hanem fázisokat.

- Ezek a képek készülhetnek felülről, így nem lesz torzítás sem.

- Nincs más eszközünk.

Ezek az érvek, főleg az utolsó, ugye, elég meggyőzőek voltak, úgyhogy 2017. szeptemberében megtörtént az, amit még 2017. augusztusában sem hittem volna: mobiltelefonnal készítettem fotókat 2 nagy gasztromagazinba.

Számítógépen jók a képek, szóval nagy baj nem lehet, de azért kíváncsian várom a nyomtatott végeredményt :)

Már-már zárójelben, nagyon halkan és apróbetűvel jegyzem meg, hogy tökjó volt mobillal fotózni, sokkal gyorsabb és egyszerűbb a fázisokat így készíteni. Ha szépek lesznek a nyomtatott kiadásban is, akkor bizony nyugdíjba megy az egyik fényképezőgép.

#ételfotózás #mobillalfotózás

előbb fotózunk, aztán eszünk.

  • Ételfotózás_insta
  • Ételfotózás-fb
  • ételfotózás_pinterest

Az oldalon látható képek valódi ételekről készülnek és fotózás után mindig megesszük őket. 

Partnereim:

Elérhetőségeim:

Szöllősi Kiss Orsi

Email: orsi@elobbfotozunkaztaneszunk.hu

Telefon: 20/460-4321

Insta: https://www.instagram.com/elobbfotozunk_aztaneszunk/

Fb: facebook.com/foodfolio.hu

YT: https://www.youtube.com/watch?v=mhG5Peoz-Dw&t=2s

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: itt.