• Orsi

Az egyik legbénább kajafotós kifogás


Az egyik kedvenc mondatom, amit ételfotózás kapcsán sokszor hallok, az az, hogy "jaaaaj, mire lefotóztam volna, megette a család". Na persze.

Értem én, hogy elképesztően jól főzöl (irigyellek is), de szerintem ez a mondat többnyire 2 dolgot jelent:

1. Annyira ronda lett az étel, hogy alkalmatlan volt fotózásra, így jobbnak láttad nem mutogatni. Szerintem ez nyugodtan vállalható információ, hiszen mindenkivel megesik, hogy ugyan finom lesz a kaja, de valahogy mégsem fotogén szegényke.

Pedig ilyenkor is érdemes próbálkozni, mert semmi, de tényleg semmi nem teljesen fotózhatatlan!

Ezt onnan tudom, hogy aktív részese voltam a Dinnyezselé esete a címlapfotóval című kuplénak. Majd egyszer elmesélem. Vagy talán jobb, ha nem...

2. A másik lehetőség, hogy nagyon is lefotóztad, hiszen mindenki lefotózza, csak a kép lett vacak. Hát kérem, ilyen is van.

Sokezer kajafotóval a hátam mögött is mai napig akad olyan, amit egyszerűen kidobok, mert élőben jó volt, fényképezőgép kijelzőjén jó volt, a számítógépen meg csapnivalóanrettenetes.

Szerintem ezt is bátran bevallhatod. Mindjárt mutatok saját példát is, nehogy azt mondd, hogy csak a szám jár és eldugom a rossz képeket.

+1. Néha, esetleg előfordulhat egy 3. ok is, amiért nem készül kép az ételről, de manapság ez egyre ritkább: egyszerűen normálisan viselkedtél. Amennyiben mondjuk az 5 évvel ezelőtti normálisat jelent.

Vagyis megfőzted, majd megettétek.

Csak így.

Főzés.

Evés.

Látod ezt a kupac palacsintát?

Pár hete suliszünet volt, ami azt jelentette, hogy 8 gyerek (több, mint a fele nem az enyém) voltunk nálunk reggelitől uzsi utánig. Na most 8 gyerek az nagyon zajos, zűrzavaros és rengeteget eszik, palacsintából egészen pontosan 83 darabot tüntettek el alig pár perc alatt, mégis sikerült néhány egész jó képet készítenem.

Tudod, mi volt a titkom?

Egyrészt nagyjából volt elképzelésem arról, hogy mit szeretnék majd látni a képeken. Nem vagyok egy nagy tervezős, de ezt neked is ajánlom: már főzés közben képzeld el, kb milyen képet szeretnél készíteni, így mire kész az étel, sokkal gyorsabb leszel!

Másrészt pedig megbeszéltem a gyerekekkel (ismétlem, 8db 12 éven aluli, éhes gyerekkel, nem felnőttekkel), hogy kérek 5 percet, mert előbb fotózunk, aztán eszünk.

Ennyi a titok. Kérni kell :)

A másik megoldás, ami szintén működik, hogy egy adagot félreteszel a fotózáshoz, a többit meg viheti a család :D

Nekem tetszenek a fenti képek, az Instán is szerettétek, de persze ez szubjektív.

És akkor íme, a csapnivaló változat:

Az elrendezés ugyanaz, a színek viszont teljesen mások, és rögtön nem jó az összhatás. Ezt normál üzemben én is inkább elrejteném...

A képeken amúgy csokis amerikai palacsinta van nutellahabbal és áfonyával, illetve mascarpones krémmel és gránátalmával.

Ha kéred a receptet, csak szólj :D

#palacsinta #ételfotó #ételfotózás #palacsintafotó

előbb fotózunk, aztán eszünk.

  • Ételfotózás_insta
  • Ételfotózás-fb
  • ételfotózás_pinterest

Az oldalon látható képek valódi ételekről készülnek és fotózás után mindig megesszük őket. 

Partnereim:

Elérhetőségeim:

Szöllősi Kiss Orsi

Email: orsi@elobbfotozunkaztaneszunk.hu

Telefon: 20/460-4321

Insta: https://www.instagram.com/elobbfotozunk_aztaneszunk/

Fb: facebook.com/foodfolio.hu

YT: https://www.youtube.com/watch?v=mhG5Peoz-Dw&t=2s

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: itt.