• Szöllősi Kiss Orsi

Világbajnok málnás-nutellás csokitorta az instámról


Hogy nézne már ki, ha egy ételfotós oldal egyetlen recept nélkül indulna világhódító útjára?

Nem most fog kiderülni, mert máris írom a málnás-nutellás csokitorta receptjét, amit tegnap este tettem fel az instára, és a valaha volt legjobban teljesítő posztomnak tűnik :D

Imába foglalja a neved, akit megkínálsz vele!

Ezt a csokitortát 3 évvel ezelőtt sütöttük meg először a Blikk Nők konyha hasábjaira és azonnal állandó családtaggá vált. Kis csapatunk akkori főcukrásza, Zsófi volt az értelmi szerző és tarolt vele. Gabiéknál (Dosso Gabi, a séfünk) és nálunk is abszolút kedvenc azóta. Nem véletlenül.

Nem vagyok se cukrász, se szakács, így nézd el nekem, hogy konyhanyelven (hihi) fogalmazok meg olyan dolgokat, amikre akár előkelő francia szakkifejezéseket is használhatnék. Merci!

A PISKÓTA:

Nem hagyományos piskóta, de pofonegyszerű elkészíteni és kb lehetetlen elrontani. Eddig jó, ugye?

20 centis, 3 rétegű tortához.

Alkatrészek:

17 dkg liszt

24 dkg cukor

7 dkg cukrozatlan kakaópor

1,5 dl víz

1,5 dl olaj

1,25 dl kefír

2 tojás

csipet só

1,5 tk szódapor

Mindent bele, keverd össze vagy géppel kevertesd össze és már mehet is a sütőbe. Egyben is szépen megsül, de én jobban szeretem a 3 lapot külön-külön sütni, ne kérdezd, miért. 160 fokon 30 perc alatt készül el.

EGYIK KRÉM:

A piskótára 2 krém kerül, egy csokis és egy gyümölcsös, esetünkben málnás.

Megoldás A:

1 kis üveg Nutella

Ennyi. Kend meg a rétegeket Nutellával éééés ebben a pillanatban megszólalt a tévében a Nutella reklám :D Szóval, kend meg a piskótákat Nutellával. Én be szoktam tenni ilyenkor a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Megoldás B:

Ha nem szeretitek a Nutellát (ezt mégis hoooogy?), ganache is tökéletes lesz.

20 dkg étcsoki

2 dl tejszín

Melegítsd fel a tejszínt és törd bele a csokit, hagyd felolvadni. Amikor kicsit már kihűlt, kend meg vele az alsó piskótákat és hagyj egy kis csokit, amivel majd a torta tetejét öntöd le.

MÁSIK KRÉM:

Ez a másik krém adja ennek a tortának a lelkét, a virító rózsaszínt réteget, amire mindenki felkapja a fejét. Mert ez nem egy málnás vajkrém, vagy ami még rosszabb, ételfestékes szörnyűség, hanem tömény málna, nyamiiiiii!

75 dkg málna (fagyasztott tökéletes)

25 dkg cukor

3 ek keményítő vagy fél liter folyadékhoz szükséges zselatin

Főzd össze a cukrot a málnával, majd sűrítsd be keményítővel vagy zselatinnal. A gyümölcsnek ki kell hűlni, mielőtt a piskótára pakolod, úgyhogy nyugodtan kezdheted ezzel a tortakészítést!

A hideg, csokis piskótára adagold rá a kihűlt málnát, pakold egymásra a szinteket és tálalásig rejtsd el a hűtő mélyére, vagy valami atombiztos helyre! Nem vicc, aki meglátja, tuti, hogy megkóstolja. Tapasztalat.

Ha biztos sikert akarsz, süsd meg ezt a tortát, fotózd le és #elobbfotozunkaztaneszunk hashtaggel dobd fel az Instára! Aki kapja és aki látja is imádni fogja!


0 views

előbb fotózunk, aztán eszünk.

  • Ételfotózás_insta
  • Ételfotózás-fb
  • ételfotózás_pinterest

Az oldalon látható képek valódi ételekről készülnek és fotózás után mindig megesszük őket. 

Partnereim:

Elérhetőségeim:

Szöllősi Kiss Orsi

Email: orsi@elobbfotozunkaztaneszunk.hu

Telefon: 20/460-4321

Insta: https://www.instagram.com/elobbfotozunk_aztaneszunk/

Fb: facebook.com/foodfolio.hu

YT: https://www.youtube.com/watch?v=mhG5Peoz-Dw&t=2s

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: itt.