előbb fotózunk, aztán eszünk.

  • Ételfotózás_insta
  • Ételfotózás-fb
  • ételfotózás_pinterest

Az oldalon látható képek valódi ételekről készülnek és fotózás után mindig megesszük őket. 

Partnereim:

Elérhetőségeim:

Szöllősi Kiss Orsi

Telefon: 20/460-4321

Email: szollosiorsi@gmail.com

Insta: https://www.instagram.com/elobbfotozunk_aztaneszunk/

Fb: facebook.com/foodfolio.hu

YT: https://www.youtube.com/watch?v=mhG5Peoz-Dw&t=2s

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: itt.

A minőségi alapanyag a siker kulcsa

August 15, 2018

Míg a főételek terén egyre nagyobb a verseny az egészséges, természetes ételek között - hiszen melyik menő blogger engedhetne meg magának olyan receptet és fotót, amelyben levespor, alappor szerepel - addig a cukrászatban ezek a termékek elfogadottak és szinte elvártak.

A lényeg, hogy a végeredmény színes, látványos legyen.

 

Pedig a süteményeket, desszerteket ugyanúgy megesszük, és megeszik gyerekeink is, tehát ugyanolyan fontos, hogy megfelelő alapanyagból készüljenek.

 

 

Egy másik érv a cukrászati adalékanyagok mellett általában az, hogy “meg kell állnia” a krémnek, adalékok nélkül nem áll meg a tejszínhab, csúszni-mászni fog minden egy tányéron, ez pedig megengedhetetlen ugyebár, hiszen a fotókon is mutatnia kell az édességnek.

 

A minőségi alapanyag és a jó technika az alap

 

Az egyik legkritikusabb alapanyag a tejszín. Sokan növényi tejszínt használnak, mert bolondbiztos, bármikor fel lehet habosítani, és még holnapután is ragyogóan tartja a formáját. Pedig némi ismerettel a hagyományos habtejszínt is fel lehet verni: legyen minimum 30% zsírtartalmú, és használat előtt hűtsük alaposan le. Így gyerekjáték felverni, és a fotókon is jól mutat majd.

 

Ugyanígy a vaj. A margarin mindig picit sárga marad, akármeddig keverjük a cukorral, míg a vaj néhány perc erőteljes gépi keverés után szépen kifehéredik, habkönnyűvé, levegőssé válik, készen arra, hogy tovább dolgozzunk vele. Ezek az apró különbségek mind észrevehetőek egy jó minőségű fotón is.

 

Évek óta sütök, kizárólag természetes alapanyagokból, adalékok nélkül.

 

Közel egy éve megnyitottam a saját üzletemet, ahol szintén nem használunk ilyesmit, zselatint sem teszünk rutinból mindenbe, kizárólag akkor, ha a recept és a technológia ezt megkívánja.

 

 

 

Ellenben rendesen felverjük a tejszínt, habosítjuk a vajat, és olyan technikákat alkalmazunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a természetes alapanyagok érvényesüljenek. Így a desszertjeink íze és fotója is természetes lesz, nem igényel extra munkát, valóban azt fotózzuk, ami utána ehető is.

 

Ez számomra a hitelesség, hiszen a vendég pontosan ugyanazt kapja, amit a fotón lát, semmilyen zsákbamacskát nem árulunk, miközben a desszertjeink, süteményeink egészségesek, adalékanyagmentesek maradnak.

 

Mivel a vendéglátásban alapelv (legalábbis nálunk), hogy tiszteljük a vendéget, nem fogunk neki “műanyagból” készült fotók alapján süteményt eladni, még akkor sem, ha az adalékanyagok a sütemény optikai szépségén változtatnának.

 

Mi azt valljuk, a szabálytalanabb, apróbb hibákat tartalmazó, de természetes végeredmény hitelesebb, és a vendég nem a forma, hanem az ízek miatt jön vissza majd.

 

 

Ganter Klári csodafinom, természetes alapanyagokból készült sütijeit a Desszert Pincében kóstolhatod meg Etyeken, az Újhegy utcában, a Gasztrosétány elején :)

Please reload

Hello,

Szöllősi Kiss Orsi vagyok, ételfotós

Szakácsoknak, gasztrobloggereknek, hobbifotósoknak segítek gusztusos, nyálcsorgató, vevőmágnes ételfotókat készíteni.

 

Csak igazi ételeket fotózok, természetes fényt használok, ezt tanítom meg neked is.

Kategóriák

Keresel valamit?

Nem találod? 

Írj és segítek! 

Legnépszerűbbek

Please reload

Csatlakozz facebook

csoportunkhoz!

Rólam mondtátok

Farkas Zoltán

Bedford Hotel Sidmouth UK

 

Tizenpár éve vendéglátózok és fotózgatok is (étel és természet 😉 ) az utóbbi időben mióta a saját kis webshopomat építgetem munka mellett kb meghalni sincs időm, de erre a blogra szívesen feliratkoznék. Ha felszabadul egy kis időm lehet még a tanfolyamod is megnézem 😉 
Szóval sok sikert!

Kádár Timi

tartalommarketing szakértő

 

Elképesztő jó, Orsi, nagyon jó a stílus, és érdekes a téma, nem lerágott csont, pedig tudod, hogy nem fotózok, kaját pláne nem, és így is magával ragadott, és a profizmusod, odaadásod is a szakmád iránt. Én nagyon régen mondtam, hogy milyen jól írsz, a hírleveleket is, úristen, mennyi önjelölt nagyképű de tehetségtelen "tartalomszakértő"-vel lehetne cserélned egy ki tudást önbizalomért.

Papp Rudolf

www.OnlineBiznisz.hu

 

Ez a videó tökéletesen leírja a kajafotózáshoz való viszonyomat: https://www.youtube.com/watch?v=Y0aIAwGoEmU

Szóval innen indulunk... és már 20 perce a blogodt olvasom :D
Szakmailag nem tudok hozzászólni, de mint egyszeri júzert, rettentően leköt!

Sziné Horváth Beáta

szállásmarketing szakértő és inbound marketing kampányok kivitelezője

www.szibea.hu

 

Ittam a szavaidat, nagyon jó a stílus! Gyönyörűek a képek.

Kováts Ildikó

Nagyon, nagyon tetszik! :) Egy bibibe futottam, hogy mobilról kicsit lassan töltött be.

Ajánlatot kérek: