előbb fotózunk, aztán eszünk.

  • Ételfotózás_insta
  • Ételfotózás-fb
  • ételfotózás_pinterest

Az oldalon látható képek valódi ételekről készülnek és fotózás után mindig megesszük őket. 

Partnereim:

© 2018 by Szöllősi Kiss Orsi

Elérhetőségeim:

Szöllősi Kiss Orsi

Telefon: 20/460-4321

Email: szollosiorsi@gmail.com

Insta: https://www.instagram.com/elobbfotozunk_aztaneszunk/

Fb: facebook.com/foodfolio.hu

YT: https://www.youtube.com/watch?v=mhG5Peoz-Dw&t=2s

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: itt.

Világbajnok málnás-nutellás csokitorta az instámról

September 18, 2018

Hogy nézne már ki, ha egy ételfotós oldal egyetlen recept nélkül indulna világhódító útjára? 

 

Nem most fog kiderülni, mert máris írom a málnás-nutellás csokitorta receptjét, amit tegnap este tettem fel az instára, és a valaha volt legjobban teljesítő posztomnak tűnik :D 

 

Imába foglalja a neved, akit megkínálsz vele! 

 

Ezt a csokitortát 3 évvel ezelőtt sütöttük meg először a Blikk Nők konyha hasábjaira és azonnal állandó családtaggá vált. Kis csapatunk akkori főcukrásza, Zsófi volt az értelmi szerző és tarolt vele. Gabiéknál (Dosso Gabi, a séfünk) és nálunk is abszolút kedvenc azóta. Nem véletlenül.

 

 

Nem vagyok se cukrász, se szakács, így nézd el nekem, hogy konyhanyelven (hihi) fogalmazok meg olyan dolgokat, amikre akár előkelő francia szakkifejezéseket is használhatnék. Merci! 

 

A PISKÓTA:

 

Nem hagyományos piskóta, de pofonegyszerű elkészíteni és kb lehetetlen elrontani. Eddig jó, ugye? 

 

20 centis, 3 rétegű tortához.

 

Alkatrészek:

17 dkg liszt

24 dkg cukor

7 dkg cukrozatlan kakaópor

1,5 dl víz

1,5 dl olaj

1,25 dl kefír

2 tojás

csipet só

1,5 tk szódapor

 

Mindent bele, keverd össze vagy géppel kevertesd össze és már mehet is a sütőbe. Egyben is szépen megsül, de én jobban szeretem a 3 lapot külön-külön sütni, ne kérdezd, miért. 160 fokon 30 perc alatt készül el. 

 

EGYIK KRÉM:

 

A piskótára 2 krém kerül, egy csokis és egy gyümölcsös, esetünkben málnás.

 

Megoldás A:

1 kis üveg Nutella

 

Ennyi. Kend meg a rétegeket Nutellával éééés ebben a pillanatban megszólalt a tévében a Nutella reklám :D Szóval, kend meg a piskótákat Nutellával. Én be szoktam tenni ilyenkor a hűtőbe, hogy megdermedjen.

 

Megoldás B:

Ha nem szeretitek a Nutellát (ezt mégis hoooogy?), ganache is tökéletes lesz.

 

20 dkg étcsoki

2 dl tejszín

 

Melegítsd fel a tejszínt és törd bele a csokit, hagyd felolvadni. Amikor kicsit már kihűlt, kend meg vele az alsó piskótákat és hagyj egy kis csokit, amivel majd a torta tetejét öntöd le.

 

 

 

MÁSIK KRÉM:


Ez a másik krém adja ennek a tortának a lelkét, a virító rózsaszínt réteget, amire mindenki felkapja a fejét. Mert ez nem egy málnás vajkrém, vagy ami még rosszabb, ételfestékes szörnyűség, hanem tömény málna, nyamiiiiii! 

 

75 dkg málna (fagyasztott tökéletes)

25 dkg cukor

3 ek keményítő vagy fél liter folyadékhoz szükséges zselatin

 

Főzd össze a cukrot a málnával, majd sűrítsd be keményítővel vagy zselatinnal. A gyümölcsnek ki kell hűlni, mielőtt a piskótára pakolod, úgyhogy nyugodtan kezdheted ezzel a tortakészítést!

 

A hideg, csokis piskótára adagold rá a kihűlt málnát, pakold egymásra a szinteket és tálalásig rejtsd el a hűtő mélyére, vagy valami atombiztos helyre! Nem vicc, aki meglátja, tuti, hogy megkóstolja. Tapasztalat. 

 

Ha biztos sikert akarsz, süsd meg ezt a tortát, fotózd le és #elobbfotozunkaztaneszunk hashtaggel dobd fel az Instára! Aki kapja és aki látja is imádni fogja! 

Please reload

Hello,

Szöllősi Kiss Orsi vagyok, ételfotós

Szakácsoknak, gasztrobloggereknek, hobbifotósoknak segítek gusztusos, nyálcsorgató, vevőmágnes ételfotókat készíteni.

 

Csak igazi ételeket fotózok, természetes fényt használok, ezt tanítom meg neked is.

Kategóriák

Keresel valamit?

Nem találod? 

Írj és segítek! 

Legnépszerűbbek

Please reload

Csatlakozz facebook

csoportunkhoz!

Rólam mondtátok

Farkas Zoltán

Bedford Hotel Sidmouth UK

 

Tizenpár éve vendéglátózok és fotózgatok is (étel és természet 😉 ) az utóbbi időben mióta a saját kis webshopomat építgetem munka mellett kb meghalni sincs időm, de erre a blogra szívesen feliratkoznék. Ha felszabadul egy kis időm lehet még a tanfolyamod is megnézem 😉 
Szóval sok sikert!

Kádár Timi

tartalommarketing szakértő

 

Elképesztő jó, Orsi, nagyon jó a stílus, és érdekes a téma, nem lerágott csont, pedig tudod, hogy nem fotózok, kaját pláne nem, és így is magával ragadott, és a profizmusod, odaadásod is a szakmád iránt. Én nagyon régen mondtam, hogy milyen jól írsz, a hírleveleket is, úristen, mennyi önjelölt nagyképű de tehetségtelen "tartalomszakértő"-vel lehetne cserélned egy ki tudást önbizalomért.

Papp Rudolf

www.OnlineBiznisz.hu

 

Ez a videó tökéletesen leírja a kajafotózáshoz való viszonyomat: https://www.youtube.com/watch?v=Y0aIAwGoEmU

Szóval innen indulunk... és már 20 perce a blogodt olvasom :D
Szakmailag nem tudok hozzászólni, de mint egyszeri júzert, rettentően leköt!

Sziné Horváth Beáta

szállásmarketing szakértő és inbound marketing kampányok kivitelezője

www.szibea.hu

 

Ittam a szavaidat, nagyon jó a stílus! Gyönyörűek a képek.

Kováts Ildikó

Nagyon, nagyon tetszik! :) Egy bibibe futottam, hogy mobilról kicsit lassan töltött be.

Ajánlatot kérek: