előbb fotózunk, aztán eszünk.

  • Ételfotózás_insta
  • Ételfotózás-fb
  • ételfotózás_pinterest

Az oldalon látható képek valódi ételekről készülnek és fotózás után mindig megesszük őket. 

Partnereim:

Elérhetőségeim:

Szöllősi Kiss Orsi

Email: orsi@elobbfotozunkaztaneszunk.hu

Telefon: 20/460-4321

Insta: https://www.instagram.com/elobbfotozunk_aztaneszunk/

Fb: facebook.com/foodfolio.hu

YT: https://www.youtube.com/watch?v=mhG5Peoz-Dw&t=2s

Általános szerződési feltételek és adatvédelmi nyilatkozat: itt.

Együtt megoldjuk!

March 16, 2020

A vendéglátóhelyek legnagyobb túlélési esélye a házhoz szállítás mielőbbi elindítása. Ez komoly feladatokat ró a vállalkozásodra, de nem kell egyedül megküzdened vele. 

 

(Na jó, igazából 2 út lehetséges, be is zárhatsz teljesen, de az esetek túlnyomó többségében nem ez a jó megoldás.)

 

Enni mindig fogunk!  

Az első és legfontosabb feladatod vállalkozóként, hogy ne ess pánikba, hanem gondold végig a lehetőségeidet. 

 

- Milyen költségeket tudsz csökkenteni? Ha bezártok, csökken a villanyszámla, nem kell abroszokat mosatni, vendégek által használt eszközöket mosogatni, zenei jogdíjakat fizetni, stb. Tételesen írj fel mindent. 

 

- Milyen plusz kiadások lesznek? Házhoz szállítás esetén dobozok beszerzése, futárok fizetése, átállás az új munkarendre, kártyás fizetés, rendelős weboldal felhúzása, stb. Készíts részletes listát.

 

- Milyen hatása lesz a helyzetnek az iparágra? Amíg ember él a Földön, enni mindenképpen fogunk, ennek ellenére a teljes vendéglátás át fog alakulni, ha csak néhány hónapra is. Sokan bezárnak és megvárják a krízis végét, mások átállnak a házhoz szállításra, és akár pozitívan jönnek ki a helyzetből. 

Gondold végig, milyen változásokra lehet számítani az ellátási láncban: te hozzá fogsz jutni minden alapanyaghoz? A beszállítóid működni fognak? Őket hogyan érinti a változás? Ha pl nem lesz húsleveshez alapanyag, mit fogsz helyette készíteni? Készíts tervet a legvalószínűbb esetekre. 

 

           A gyerekeim, 3 általános iskolás, kérték, hogy legyenek itthon a menzás kaják, finomabb kiadásban. A te céged alkalmas lenne erre? 

 

- Dolgozz, ötletelj csapatban. Egyedül nem fog menni a válságkezelés. Ne az legyen az első ötlet, hogy elküldöd a dolgozókat! Beszéljétek át a helyzetet, hallgasd meg a javaslataikat, ötleteljetek, ki milyen új feladatkört tudna ellátni (pl felszolgálók a kiszállítást). 

 

- Kérj segítséget. Bátran kérj házon kívülről is segítséget, hiszen lehet, hogy aki egy lépéssel távolabbról nézi a vállalkozásodat, jobban látja a megoldáshoz, túléléshez vezető utat.

 

- Kezdd el újragondolni a céged működését.

Mi az, ami biztosan nem fog működni? (pl vendégek az étteremben, rendezvények)

- Mi az, amire óriási szükség van és te tudsz benne segíteni? (enni mindenki fog, de otthon) 

- Át tudsz állni kiszállításra? Ehhez milyen változtatásokra, új emberekre lesz szükséged? 

- Kiknek lehet szüksége házhoz szállításra? 

- A jelenlegi kínálatod alkalmas kiszállításra? 

- Ha nem, min tudsz változtatni?

- Ha igen, kiknek és milyen mértékben lehet rád szüksége? (ebéd, teljes menü, menza, idősek ellátása, stb)

 

-Tartsd a minőséget. Attól, hogy kiszállításra váltasz, még ne engedj a minőségből, sőt! Az ételrendelős oldalakon ugyanúgy ki kell tűnnöd a tömegből, mint korábban más felületeken. Ragadd meg az ismeretlenek figyelmét és tiszteld meg a régi vevőidet azzal, hogy gusztusos, minőségi fotókon mutatod be a kínálatot, és gusztusos, minőségi ételt is szállítasz ki. 

 

- Ne zárd el a marketingcsapot. A konkurenciád egy része behúzza kéziféket (tipikus emberi reakció), így te olcsóbban juthatsz figyelemhez, új vásárlókhoz. 

 

- Segíts másokon! Nem baj, ha nem a szakterületed, ha valamiben tudsz segíteni, tedd meg! Szervezz gyerekfelügyeletet, vásárolj be a szomszéd néninek, szervezz közösségi kiszállítást más vendéglátósokkal, tökmindegy. Te is kaphatsz onnan segítséget, ahonnan egyáltalán nem számítottál rá.  

 

Ha segítségre van szükséged a továbblépéshez, legyen az marketing, kommunikáció, kiszállítós ajánlatok kialakítása, fotózás vagy akár csak az utómunka, írj nekem az orsi@elobbfotozunkaztaneszunk.hu címre vagy csatlakozz az Underground közösségéhez a facebookon. 

 

A fenti tippekhez az alapötletet is a The Underground hírleve adta. 

 

Please reload

Hello,

Szöllősi Kiss Orsi vagyok, ételfotós

Szakácsoknak, gasztrobloggereknek, hobbifotósoknak segítek gusztusos, nyálcsorgató, vevőmágnes ételfotókat készíteni.

 

Csak igazi ételeket fotózok, természetes fényt használok, ezt tanítom meg neked is.

Kategóriák

Keresel valamit?

Nem találod? 

Írj és segítek! 

Legnépszerűbbek

March 16, 2020

Please reload

Csatlakozz facebook

csoportunkhoz!

Rólam mondtátok

Farkas Zoltán

Bedford Hotel Sidmouth UK

 

Tizenpár éve vendéglátózok és fotózgatok is (étel és természet 😉 ) az utóbbi időben mióta a saját kis webshopomat építgetem munka mellett kb meghalni sincs időm, de erre a blogra szívesen feliratkoznék. Ha felszabadul egy kis időm lehet még a tanfolyamod is megnézem 😉 
Szóval sok sikert!

Kádár Timi

tartalommarketing szakértő

 

Elképesztő jó, Orsi, nagyon jó a stílus, és érdekes a téma, nem lerágott csont, pedig tudod, hogy nem fotózok, kaját pláne nem, és így is magával ragadott, és a profizmusod, odaadásod is a szakmád iránt. Én nagyon régen mondtam, hogy milyen jól írsz, a hírleveleket is, úristen, mennyi önjelölt nagyképű de tehetségtelen "tartalomszakértő"-vel lehetne cserélned egy ki tudást önbizalomért.

Papp Rudolf

www.OnlineBiznisz.hu

 

Ez a videó tökéletesen leírja a kajafotózáshoz való viszonyomat: https://www.youtube.com/watch?v=Y0aIAwGoEmU

Szóval innen indulunk... és már 20 perce a blogodt olvasom :D
Szakmailag nem tudok hozzászólni, de mint egyszeri júzert, rettentően leköt!

Sziné Horváth Beáta

szállásmarketing szakértő és inbound marketing kampányok kivitelezője

www.szibea.hu

 

Ittam a szavaidat, nagyon jó a stílus! Gyönyörűek a képek.

Kováts Ildikó

Nagyon, nagyon tetszik! :) Egy bibibe futottam, hogy mobilról kicsit lassan töltött be.

Ajánlatot kérek: